Choď na obsah Choď na menu
 


Psi

29. 4. 2015

 

   Pud svorky je jeden z najsilnejších psích inštinktov. Pokiaľ pes nemá možnosť žiť vo svorke, považuje za svoju svorku rodinu, v ktorej žije, a hlavu rodiny za vodcu svorky. Priateľský pes sa živo zaujíma o dianie v rodine a zúčastňuje sa na ňom. Aj na pohľad hlboko spiaci pes pred ohňom rýchlo otvorí oko alebo nastraží ucho, ak sa niečo deje.

   Váš pes je vaším najväčším prívržencom, jeho vernosť je nesporná. Ak ho budete rešpektovať, bude on rešpektovať vás. Prekonávanie problémov súvisiacich s výcvikom vášho miláčika je prospešné pre vás oboch a psovi pomáha ľahšie sa prispôsobiť vášmu životnému štýlu.

   Prirovnanie "je to psí život" znie dosť hanlivo a vzišlo z predstavy o ťažkom živote psov. Verím však, že po zahĺbení sa do tejto stránky (dúfam, že to, čo ponúka, sa vám bude páčiť), budete hodnotiť toto prirovnanie pozitívnejšie a krajšie.

Psy sú spoločenské zvieratá a radi zotrvávajú v spoločnosti ľudí. K svojej spokojnosti si vyžadujú pozornosť ľudí a odopierať im ju by nebolo spravodlivé. Deti a starší ľudia majú pravdepodobne najviac voľného času, a tak sa z väčšej časti stávajú oni spoločníkmi psov a sú schopní vytvoriť si s nimi zvláštny vzťah